Σύστημα Q-Sys | Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Q-Sys

Το Qsys είναι ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα επεξεργασίας, διαμοιρασμού και διαχείρισης ήχου που «τρέχει» δικτυακά. Λόγω της «ανοιχτής» αρχιτεκτονικής του, είναι σε θέση να συνυπάρξει και να ελέγξει πλήθος άλλων συστημάτων ελέγχου σε ένα κτήριο όπως π.χ του φωτισμού, του κλιματισμού και του συστήματος ασφάλειας. Στην πραγματικότητα, η δυνατότητες ενός συστήματος Qsys περιορίζονται μόνο από την φαντασία και τις απαιτήσεις των πελατών μας.

Που απευθύνεται;

Ένα σύστημα Qsys, πρακτικά, μπορεί να βρει την θέση του σε οποιονδήποτε χώρο απαιτείται ο απλός και αποτελεσματικός έλεγχος του ήχου, του φωτισμού και οποιουδήποτε άλλου υποσυστήματος που «μιλάει» μαζί του. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους εξής χώρους όπου μπορεί να εγκατασταθεί σε ξενοδοχεία, πολυκαταστήματα, κρουαζιερόπλοια, οικίες, κτήρια γραφείων, χώροι εστίασης, πάρκα ψυχαγωγίας, νοσοκομεία, γήπεδα κ.λπ. Οι ανεξάντλητες δυνατότητες του Qsys, εγγυόνται την ικανοποίηση κάθε απαίτησης όσο…ακραία κι αν φαντάζει.

Από τι αποτελείται;

Ένα τυπικό σύστημα Qsys στηρίζεται σε μία κεντρική μονάδα που ονομάζεται Core. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών μοντέλων Core αναλόγως της πολυπλοκότητας του συστήματος. Οι entry level μονάδες Core είναι αυτόνομες συσκευές ενώ στα πιο ισχυρά μοντέλα τοποθετούνται κάρτες επέκτασης αναλογικών και ψηφιακών επαφών σύνδεσης ήχου, ενώ επίσης υπάρχουν και επαφές τύπου GPIO και LAN μέσω των οποίων το σύστημα μπορεί να «μιλήσει» με άλλες, μη ηχητικές συσκευές. Λόγω του ότι το σύστημα είναι δικτυακό, μέσω ενός καλωδίου UTP, το Core έρχεται σε επαφή με άλλες περιφερειακές μονάδες όπως οθόνες αφής, μικρόφωνα αναγγελιών, δικτυακούς ενισχυτές κλπ. Σε δικτυακό περιβάλλον, αναλόγως του Core που θα επιλέξουμε, το σύστημα μπορεί να διαχειριστεί από 128x128 (in/out) ψηφιακά κανάλια ήχου,έως και 512x512. Έχοντας επιλέξει το Core και έχοντας εγκαταστήσει τις κάρτες που χρειαζόμαστε, κατόπιν επιλέγουμε μέσα από την τεράστια γκάμα ενισχυτών και ηχείων της QSC για να υλοποιήσουμε το σύστημά μας.

Πώς το ελέγχω;

Ο έλεγχος ενός συστήματος Qsys κατ’αρχήν γίνεται μέσω των οθονών αφής της QSC. Μία από αυτές είναι η 7ιντση TSC-7 η οποία διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μία για επίτοιχη τοποθέτηση και μία για επιτραπέζια. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως το οπτικοποιημένο περιβάλλον χρήσης που εμφανίζεται στην οθόνη, αποτελεί αντικείμενο προγραμματισμού από την πλευρά του εγκαταστάτη και ως εκ τούτου είναι απολύτως custom. Αυτό σημαίνει πως το περιβάλλον χρήσης μπορεί να είναι κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του κάθε πελάτη, ώστε να το χειρίζεται με άνεση, ανεξαρτήτως της τεχνικής του κατάρτισης. Κατά τα λοιπά μία οπτικοποίηση Qsys μπορεί να «τρέξει» σε συσκευές iOS (iPad, iPhone κλπ), σε φορητούς ή μη υπολογιστές και σε Windows tablets. Λειτουργίες ή σενάρια λειτουργίας μπορούν να ενεργοποιούνται και από απλούς επίτοιχους διακόπτες.

Τι μπορώ να ελέγχω;

O διαμοιρασμός και η διαχείριση του ήχου δεν είναι παρά μόνο η μία όψη της πολυσχιδούς ροσωπικότητας του Qsys. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό το σύστημα μπορεί να ελέγξει το φωτισμό ενός χώρου με μέγιστη ταχύτητα και αξιοπιστία. Είτε πρόκειται για τον αρχιτεκτονικό φωτισμό ενός κτηρίου, είτε για τα φωτιστικά εφέ ενός χώρου εκδηλώσεων, με το Qsys θα αισθάνεστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, ακόμα κι αν πρόκειται για αυτοματοποιημένη προγραμματισμένη ανάκληση σεναρίων. Ωστόσο, σημαντική θα είναι η συμβολή του Qsys στην συνεργασία του με το σύστημα ασφάλειας του χώρου σας. Ενεργοποιήστε αυτόματα σενάρια ενεργειών βάσει του τι «πιάνουν» οι κάμερες του χώρου ή και άλλοι αισθητήρες παρουσίας, ενώ βεβαίως η διασύνδεση με το σύστημα πυρασφάλειας δημιουργεί την βεβαιότητα ότι σε μία κακή στιγμή οι παρευρισκόμενoι θα ειδοποιηθούν έγκαιρα και αξιόπιστα μέσω προηχογραφημένων μηνυμάτων. Επιπλέον, μέσω εντολών IR έχει τη δυνατότητα ελέγχου συσκευών όπως TV, συστημάτων κλιματισμού, κλπ, ενώ μπορεί να διασυνδεθεί με ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο και να εκτελεί σημαντικές λειτουργίες επικοινωνίας. Γενικώς, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και το Qsys θα σας καλύψει πλήρως.

 

Διαφημιστικό Φυλλάδιο

 1 icon pdf